• Damasec Event Systems
  • Tal med en ekspert: (+45) 6038 2500

Bilfri søndag skaber mere plads til genåbning af byen

Bilfri søndag

Regeringens forslag om bilfrie søndage skal give plads til kulturelle arrangementer i byen. Men det kan måske også være interessant for byens restauranter, barer og cafeer under genåbningen.

Regeringens udspil til en ny transportinfrastruktur kaldet ‘Danmark Fremad’ omhandler et forslag til, at store byer skal kunne holde bilfri søndag.

De fleste kender bilfrie søndage fra oliekrisen i 1973-1974. Nu vil regeringen så genindføre fænomenet, hvor visse gader i enkelte kommuner kan holdes helt fri for biler om søndagen fra kl. 9 til 20. Og det kan måske være en god idé. Med bilfrizoner kan det skabe mere plads til byens restauranter og kulturliv under genåbningen af Danmark.

Flere fodgængere i byrummet

Tanken bag er at få bilerne ud af byen, så danske byer som f.eks. København og Aarhus får større mulighed for at udnytte byrummet på nye måder og skabe plads til kulturelle aktiviteter, markeder, events og lignende.

Restauranter, barer og cafeer er nogle af dem, som er hårdest ramt af pandemien. De kunne måske netop drage nytte af større områder for servering udenfor, hvor infektionen er mindre sandsynlig.

Mange restaurationer i udlandet har allerede investeret i at gøre det nemmere at mødes udenfor med afstand. I mange storbyer som New York har det været en populær udvikling, fordi kunderne samtidig føler sig mere trygge.

Stor ekspertise i midlertidig afspærring af byer

Hos Damasec Physical Protection Systems er vi specialister i at afspærre et område midlertidigt for trafik og etablere gågadeområder. Det sker bl.a. ved større begivenheder som karneval, musikarrangementer. Men det kan også være ved et loppemarked, byfest osv. eller for at skabe mere plads for udeservering og udelivet i byrummet netop under COVID-19.

Vores midlertidige barrierer og trafikløsninger kan nemt etableres om morgenen og tages ned samme aften.

Damasec Physical Protection har stor erfaring med at rådgive og planlægge, hvilke punkter i byen som skal afspærres – herunder tage højde for adgangsveje for udrykningskøretøjer og omdirigering af trafikken.

Videoen nedenfor viser, hvordan man effektivt kan sikre flow af gående og cyklende og samtidig spærre af for køretøjer. 

Skriv et svar

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Vær 100% klar til dit næste event

Bliv opdateret inden for sikring og totalløsninger til dit event. Få ny viden gennem artikler, cases og events. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Group

Tak for din tilmelding!